Samen maken we het verschil

  • maaswaarden zorgplein
  • maaswaarden zorgplein
  • maaswaarden zorgplein
  • maaswaarden zorgplein
  • maaswaarden zorgplein

Zorg en Welzijn
Een medewerker zorg en welzijn richt zich samen met andere professionals, vrijwilligers en mantelzorgers op het in stand houden of verbeteren van uw psychosociale en lichamelijke welzijn.
We bieden individuele activiteiten, groepsactiviteiten en activiteiten afgestemd op seizoenen en feestdagen. Iedere afdeling heeft een weekplanning waarop het activiteitenaanbod van de afdeling vermeld staat.
Daarnaast vinden er op beide locaties grote gezamenlijke activiteiten plaats waar soms ook mensen die niet bij ons wonen aan kunnen deelnemen. Dan kunt u denken aan kooravonden, de markt in huis, een bazaar, fancy fair, inloopmiddag senioren, klassiek concert en verkoopmomenten van bijvoorbeeld kleding of schoenen.

Winkel
Onze winkel heeft een uitgebreid assortiment levensmiddelen en biedt ook een groot aantal cadeauartikelen. U kunt er terecht van maandag t/m vrijdag van 09.30 - 11.00 uur in de hal van onze locatie in Wijk en Aalburg.

Boekenverkoop
Regelmatig worden er in het atrium van locatie Wijkestein tweedehands boekverkopen georganiseerd. Daarnaast heeft Zorgplein Maaswaarden bij een plaatselijke middenstander een complete tweedehandsboekenwinkel ingericht waar ook een aantal keren per jaar een verkoop plaats vindt.

Belevingstuinen
Bewegen staat hoog in het vaandel bij Zorgplein Maaswaarden. Wij zijn trots op onze belevingstuinen die daarvoor zeer geschikt zijn!

Locatie de Notenhoff heeft een prachtige, op een boerderij gebaseerde belevingstuin. Daarin zijn onder andere een tractor, hooiberg, kippenhok, fruitbomen en diverse oude boerenmachines en -materialen te zien. Hier kunt u naar hartenlust tuinieren.

Locatie Wijkestein heeft meerdere tuinen met o.a. volières, fitnessapparatuur, verhoogde tuintafels, een broeikasje, fruitbomen, een kippenhok en veel geurende en fleurige bloemen en planten.
U bent van harte welkom!

Rookkamer/Reminiscentieruimte
Op beide locaties is een ouderwetse rookkamer ingericht met herkenbare meubels, schilderijen etc. uit vroegere tijden. Deze ruimte wordt ook gebruikt als reminiscentieruimte. Onder het genot van een kop koffie worden er aan de hand van de oude attributen verhalen opgehaald.

Recreatieruimte
Op de derde etage van Munnikenstate, grenzend aan de locatie Wijkestein, is een recreatieruimte waarin een biljarttafel, snookertafel, dartborden en diverse spelmaterialen tot uw beschikking staan.

Bibliotheek
Op beide locaties is een bibliotheek aanwezig die grotendeels bestaat uit grote-letterboeken. Voor diegene die moeite hebben met lezen kan in overleg met de activiteitenbegeleider het gesproken boek geregeld worden.

Rolstoelfietsen
Locatie Wijkestein is in het bezit van 2 rolstoelfietsen. Vrijwilligers maken van het voorjaar tot de herfst wekelijks ritjes met cliënten die dat leuk vinden. Familie kan samen met u ook van deze fietsen gebruik maken. Bij de receptie Zorgplein Maaswaarden kunt u de fietsen reserveren.

Dagopening
Van maandag tot en met vrijdag wordt om 9.30 uur via een interne verbinding in locatie Wijkestein een dagopening verzorgd.

TV Krant
Locatie Wijkestein is in het bezit van een eigen TV informatiekanaal dat iedere cliënt op zijn eigen TV kan bekijken. Via dit medium wordt u op de hoogte gebracht van het laatste nieuws, activiteiten en evenementen.

 

AB3
AB2
DSC06378a 1859 x 1240
Foto paasstukjes maken