Samen maken we het verschil

  • maaswaarden zorgplein
  • maaswaarden zorgplein
  • maaswaarden zorgplein
  • maaswaarden zorgplein
  • maaswaarden zorgplein

Exposities bij Zorgplein Maaswaarden tot 5 juli 2019

Bij Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein, Azaleastraat 26 te Wijk en Aalburg, zijn de volgende exposities te zien.

Op de begane grond vanaf heden tot 5 juli 2019:
Exposeert Riet Scherff haar schilderijen. Riet is in 2016 afgestudeerd aan de academie voor schone kunsten te Arendonk. Zij heeft hier 7 jaar de schilderopleiding gevolgd en 1 jaar de tekenopleiding. Hiervoor heeft ze jarenlang model getekend en enkele andere cursussen gevolgd bij de Stichting Kunstzinnige Vorming in het land van Heusden en Altena. Riet schildert heel graag portretten en mensen onder bepaalde omstandigheden, waarbij de toeschouwer zijn eigen verhaal erbij kan verzinnen. Het licht, zonlicht of kunstlicht speelt een grote rol bij de afgebeelde mensen, stillevens of landschappen. De landschappen krijgen hierdoor een bepaalde sfeer, waarbij ook hierbij weer van alles te bedenken is.

Op de 1ste etage vanaf heden tot 5 juli 2019:
Exposeren Irene Damminga en Marcel Vaandrager met fotogedichten.
Irene is geboren en getogen in Werkendam en woont langs de Merwede, de rivier die elke dag haar een prachtig uitzicht geeft en tevens een van haar inspiratiebronnen is. Haar vakopleiding heeft ze bij De School voor Fotografie in Breda gevolgd.  Samen met dichter Marcel Vaandrager heeft ze een fotogedichten-verjaardagskalender uitgegeven en in de regio hangen grote fotogedichten van hen. Met regelmaat zijn haar foto’s op exposities te zien en worden ze  in de media gepubliceerd. Ook valt haar werk weleens in de prijzen. Naast fotograferen ontwerpt Irene ook nog boekcovers, posters, logo’s en ander grafisch werk.
Neem ook eens een kijkje op www.dammingafotografie.nl.

Marcel was jaren Dorpsdichter van de vijf dorpen van Werkendam en hij is  oprichter van het Nederlands Dichters Podium. Daarnaast organiseert hij evenementen op het gebied van kunst en cultuur. Hij heeft meerdere prijzen op zijn naam staan. Marcel schrijft columns en is uitgever van dichtbundels en kunstboeken. Marcel geeft met regelmaat voordrachten en gastlessen aan het basisonderwijs en examenklassen van het voortgezet onderwijs. Samen met 2 geweldige muzikanten vormt hij het theatertrio “de Troubabrours”. Zij treden met wisselende programma’s op ‘Voor een aandachtig publiek’ in zalen en theaters.  Een aantal gedichten van hem zijn in de openbare buitenruimte te lezen, veelal afgedrukt op een passende achtergrond van fotografe Irene Damminga. Op de site www.marcelvaandrager.nl  kun je verder kennismaken met Marcel.

In het atrium van Wijkestein staat een vitrinekast. Hierin is ook iedere twee maanden een nieuwe verzameling te zien.
Vanaf heden tot 5 juli is er in de vitrinekast een verzameling over Florence Nightingale in playmobiel te zien van Rianne Walraven. U kunt deze expositie dagelijks komen bekijken van 09.00 tot 20.00 uur.

Wilt u meer informatie, gratis exposeren of uw eigen verzameling tentoonstellen bij Zorgplein Maaswaarden? Neem dan contact op met Bert Noorloos. Dit kan telefonisch: 0416-698400 of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.