Medewerkers

Lianne Nieuwkoop vertelt:

“De thuiszorg is eigenlijk het op visite gaan bij mensen en ze een fijne dag bezorgen”

De liefde voor het verzorgen van ouderen is bij mij al heel vroeg begonnen. In het weekend ging ik altijd met mijn opa en oma mee naar de oudere ooms en tantes en naar mensen van de kerk die in het bejaardenhuis zaten. Zij bezochten die mensen dan en ik mocht mee. Hoewel mijn opa en oma ervan overtuigd waren dat ik de ouderenzorg in zou gaan, was ik daar zelf nog niet zo zeker van. Maar vanaf mijn veertiende hielp ik in de weekenden als huiskamerassistent in Het Zonnelied. Vervolgens heb ik jaren als helpende gewerkt en in 2017 startte ik met de opleiding Verzorgende IG.

Wat ik zo mooi vind aan mijn werk in de thuiszorg, is dat ik mensen met zoveel liefde verzorg. Ik beschouw de thuiszorg ook niet als mijn werk, maar ik ga op visite bij cliënten en ik bezorg ze een fijne dag. Je helpt ze waar nodig en je zorgt vooral dat ze een fijne dag hebben en dat ze een glimlach op hun gezicht hebben als jij weer weggaat. Ik vind humor daarbij heel belangrijk. Maar als ik merk dat een cliënt op het moment dat ik binnenkom niks aan humor heeft, maar dat er bijvoorbeeld meer behoefte is aan een arm om hem heen, dan schakel ik om en dan zal ik dat doen. Maar uiteindelijk doe ik wel mijn best om weg te gaan met een lach.

De kernwaarden zijn hele belangrijke kenmerken van mijn werk. Je verzorgt mensen met liefde. Je helpt mensen bij hun tekortkomingen. Je helpt mensen om nog een waardevol bestaan te hebben. Als ze het zelf niet meer kunnen, dan valt waardevol ook weg. Dan wil je ze toch met liefde en respect verzorgen zodat ze een waardevol leven kunnen leven. Het belangrijkste is dat de mensen blij zijn met de hulp die ze gehad hebben, maar vooral ook met het stukje aandacht dat ik ze geef. En die aandacht, daar maak ik heel bewust tijd voor.

Lianne Nieuwkoop

Verzorgende IG Thuiszorg

terug naar verhalen

Deel pagina op

Gerelateerd

Bewoners
‘Het personeel is er voor je als je ze nodig hebt’
Mevrouw van der Windt
- Bewoner zorgappartementen Wijkestein
BewonersVrijwillige collega's
‘Ze voelen goed aan wanneer mensen extra aandacht kunnen gebruiken’
Meneer en mevrouw Hendriks
- Cliënten thuiszorg
Medewerkers
“Als medewerker Wonen & Welzijn kreeg ik de kans om van iets wat ik als hobby was gaan zien, mijn beroep te maken”
Anneke Versteeg
- Medewerker Wonen en Welzijn
Bewoners
"Met positieve aandacht en communicatie kun je veel bereiken"
Mevrouw Bosch
- Echtgenote van een bewoner, Afdeling De Haven