Samen maken we het verschil

 • maaswaarden zorgplein
 • maaswaarden zorgplein
 • maaswaarden zorgplein
 • maaswaarden zorgplein
 • maaswaarden zorgplein

Thuiszorg

Zorg thuis
Als u verzorging of verpleging nodig heeft, maar zo lang mogelijk in uw eigen huis wilt blijven wonen, staan de medewerkers van de thuiszorgteams Zorgplein Maaswaarden voor u klaar. Onze medewerkers helpen u thuis met verzorging, verpleging en begeleiding. U kunt hiervoor 24 uur per dag, 7 dagen per week bij ons terecht. Op deze manier overbrugt u een moeilijke periode en kunt u toch thuis blijven wonen. De wijkverpleegkundige stelt hiervoor uw indicatie, meestal valt dit onder de basisverzekering.

Mantelzorg
Vaak hebben kinderen, familie, buren, vrienden de rol van mantelzorger op zich genomen. Soms ongemerkt, vaak heel bewust. In een aantal gevallen zijn het kleine dingen als boodschappen doen, maar dit kan zich ook uitbreiden tot verdere zorg. Om veilig thuis te blijven wonen, moet de ondersteuning die u krijgt zijn afgestemd op uw behoeften.

Wij zijn ons bewust dat iedere mantelzorger deze taak uitvoert naar draagkracht en kunnen. In veel gevallen is er ondersteuning nodig om deze zorg te kunnen geven en vooral vol te houden. Wij vinden het belangrijk oog te hebben voor de naasten en de omgeving van onze cliënten. Daarom doet het thuiszorgteam van Zorgplein Maaswaarden er alles aan om u hierin zoveel mogelijk te ondersteunen en samen naar oplossingen te zoeken.

Casemanager Dementie
Binnen ons team hebben we de beschikking over een casemanager dementie, Trudie Mosselman. Zij is speciaal opgeleid om de zorg rondom dementie te coördineren en u en uw familie te volgen in het proces gedurende de ziekte. U kunt haar altijd advies vragen als dit nodig is.

Casemanager Dementie:
Trudie Mosselman
E-mail Trudie Mosselman
Telefoon: 0416-698400

Verzorging en verpleging
De verzorgenden en verpleegkundigen van Zorgplein Maaswaarden bieden u hulp in uiteenlopende situaties. Bijvoorbeeld bij het aan- en uitkleden, in en uit bed gaan, wassen, douchen, verzorgen van een wond, geven van injecties, plaatsen van katheters, advies bij hulpmiddelen, medicijngebruik, incontinentieproblemen en het leren omgaan met een ziekte of handicap. Bij mensen die thuis willen sterven is vaak extra hulp nodig. Ook deze extra zorgverlening bieden wij. Ook wanneer u buiten kantooruren of in het weekend plotseling verpleegkundige zorg nodig heeft, staan onze verpleegkundigen voor u klaar om zo snel mogelijk zorg op maat te bieden, samen en in overleg met uw mantelzorgers, vrijwilligersorganisaties en eventueel samenwerkende partners. We zetten onze medewerkers flexibel in, door de week en in het weekend, overdag, 's avonds en ’s nachts, afhankelijk van uw situatie. We staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar.

Sleuteloplossingen
Vanaf 01-08-2019 ­­zullen nieuwe cliënten van Zorgplein Maaswaarden andere sleuteloplossingen voor woningtoegang aangeboden krijgen. In plaats van de huidige Clavisio zijn er de volgende keuzes;

 • cKey Pin, met een cijfercode kan de thuiszorg of familie het sleutelkluisje openen.
  De abonnementskosten zijn € 4,95 per maand exclusief installatiekosten.
 • cKey Pin Plus, met een cijfercode kan de thuiszorg of familie het sleutelkluisje openen. Dit is een sleutelkluis met een SKG-keurmerk.
  De abonnementskosten zijn € 6,95 per maand exclusief installatiekosten.
 • Client regelt zelf toegang tot de woning die gebruikt en bereikt kan worden.

De bovenstaande producten kunt u bestellen via: https://forms.focuscura.com/index.html, of door het invullen en opsturen van onderstaand formulier.

pdfAanmeldformulier Focuscura

Meer informatie kunt u vinden op de website https://www.focuscura.com/nl
Mocht u nog vragen en/of opmerkingen hebben kunt u maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:00 contact opnemen met de afdeling Service op: 030 692 70 50.

Voor vragen kunt u terecht bij onze wijkverpleegkundigen
Deze zijn te bereiken per telefoon: 0416-698400 of via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..