Mondzorg

Mondzorg is niet alleen belangrijk voor een gezonde mond, maar ook voor een goede algemene gezondheid en welzijn.  Wie een gezonde mond heeft, is gezonder, kan beter eten en drinken, en ziet er verzorgder uit. Een slechte mondgezondheid kan leiden tot infecties en ontstekingen, die weer gevolgen kunnen hebben voor andere delen van het lichaam. Denk aan infecties aan de luchtwegen en longen.

Maaswaarden is sinds 2018 aangesloten bij Mondzorg+. Op zowel de Notenhoff als Wijkestein komt regelmatig een vast mondzorgteam, bestaande uit een tandarts, preventieassistente of mondhygiëniste. Controles en behandelingen vinden zoveel mogelijk plaats op uw appartement.

Voor bewoners van de Notenhoff en Wijkestein met een indicatie voor langdurige zorg (Wlz) is mondverzorging onderdeel van de zorg en behandeling die zij krijgen. Hier worden dus geen extra kosten voor in rekening gebracht.

Deel pagina op

Vragen over verpleeghuiszorg?

Heeft u een vraag over verpleeghuiszorg of wilt u meer weten over één van onze verpleegafdelingen? Neem contact op via onderstaande button en dan helpen wij u graag verder

Cliëntservice