Diëtetiek

Een diëtist helpt u bij het ontwikkelen van een gezond voedingsplan dat aansluit bij uw behoeften. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat de diëtist rekening houdt met uw eventuele medicatie of met eventuele dieetbeperkingen die het gevolg zijn van gezondheidsproblemen.

Daarnaast kan de diëtist u ook helpen bij het bereiken van het gewenste gewicht, het verminderen van het risico op chronische ziekten zoals diabetes en hartziekten, en het verbeteren van de algehele kwaliteit van leven. De diëtist wordt ingeschakeld door de specialist ouderengeneeskunde. Het behandelplan en rapportages van de behandelingen worden vastgelegd in het ECD (Elektronisch Cliëntendossier).

Voor bewoners van de Notenhoff en Wijkestein met een indicatie voor langdurige zorg (Wlz) is diëtetiek onderdeel van de zorg en behandeling die zij krijgen. Hier worden dus geen extra kosten voor in rekening gebracht.

Deel pagina op

Vragen over verpleeghuiszorg?

Heeft u een vraag over verpleeghuiszorg of wilt u meer weten over één van onze verpleegafdelingen? Neem contact op via onderstaande button en dan helpen wij u graag verder

Cliëntservice