Logopedie

Onze logopedisten richten zich op het behandelen van communicatieproblemen en/of slikstoornissen die vaak voorkomen bij ouderen. Er kunnen communicatieproblemen ontstaan als gevolg van ouderdom, neurologische aandoeningen zoals een beroerte, de ziekte van Parkinson of dementie, maar ook door andere medische aandoeningen of het gebruik van bepaalde medicijnen.

De logopedist wordt ingeschakeld bij taalproblemen, slikproblemen en stemproblemen.
De logopedist zal eerst een uitgebreid onderzoek doen om de aard en de ernst van de
communicatie- en/of slikproblemen vast te stellen. Op basis van de resultaten van dit onderzoek stelt de logopedist samen met u een behandelplan op dat specifiek is afgestemd op de individuele behoeften. Het behandelplan kan bestaan uit oefeningen, trainingen en/of advies over aanpassingen in de leefomgeving. Het behandelplan en rapportages van de behandelingen worden vastgelegd in het ECD (Elektronisch Cliëntendossier).

Voor bewoners van de Notenhoff en Wijkestein met een indicatie voor langdurige zorg (Wlz) is logopedie onderdeel van de zorg en behandeling die zij krijgen. Hier worden dus geen extra kosten voor in rekening gebracht.

Deel pagina op

Vragen over verpleeghuiszorg?

Heeft u een vraag over verpleeghuiszorg of wilt u meer weten over één van onze verpleegafdelingen? Neem contact op via onderstaande button en dan helpen wij u graag verder

Cliëntservice