Ergotherapie

Onze ergotherapeuten richten zich op het ondersteunen van ouderen om hun dagelijkse activiteiten zo zelfstandig en veilig mogelijk uit te voeren.
U kunt gehinderd worden door lichamelijke en/of cognitieve beperkingen als gevolg van ziekte, ouderdom of een ongeval. De ergotherapeut kan u helpen bij zelfzorg, mobiliteit, woningaanpassingen en geheugenproblemen.

De ergotherapeut zal eerst een uitgebreide analyse doen van activiteiten en uw omgeving. Op basis van deze analyse zal de ergotherapeut samen met u een behandelplan opstellen dat is afgestemd op de individuele behoeften en doelen. De ergotherapeut wordt ingeschakeld door de specialist ouderengeneeskunde. Het behandelplan bestaat uit advies, training, oefeningen en/of het gebruik van hulpmiddelen. Het behandelplan en rapportages van de behandelingen worden vastgelegd in het ECD (Elektronisch Cliëntendossier).

Voor bewoners van de Notenhoff en Wijkestein met een indicatie voor langdurige zorg (Wlz) is ergotherapie onderdeel van de zorg en behandeling die zij krijgen. Hier worden dus geen extra kosten voor in rekening gebracht.

Deel pagina op

Vragen over verpleeghuiszorg?

Heeft u een vraag over verpleeghuiszorg of wilt u meer weten over één van onze verpleegafdelingen? Neem contact op via onderstaande button en dan helpen wij u graag verder

Cliëntservice