Vrijwillige collega’s

Vrijwillige collega’s zijn erg belangrijk voor Maaswaarden. Zij geven extra aandacht en ondersteuning zodat bewoners en cliënten zich nog meer thuis voelen. Wij zijn dan ook blij met de bijna 300 vrijwillige collega’s die bij Maaswaarden actief zijn. Wil je graag iets betekenen voor een ander, ervaring opdoen in de zorg, de Nederlandse taal leren of je talenten en kwaliteiten inzetten in de ouderenzorg? Word ook vrijwillige collega bij Maaswaarden!

Wat doe je als vrijwillige collega?
Als vrijwillige collega ondersteun je onze collega’s op verschillende manieren. Je biedt bewoners een kopje koffie aan, haalt samen met bewoners een visje op de markt of helpt bij activiteiten die worden georganiseerd. Of je nu jong of oud bent, veel dagen beschikbaar bent of enkele uurtjes per week: er is altijd een mogelijkheid om als vrijwillige collega bij Maaswaarden aan de slag te gaan.

Wat breng je mee en hoe begin je?
Je hebt geen vooropleiding nodig om vrijwillige collega te worden. Wel vinden we het belangrijk dat je interesse hebt in de ouderenzorg en dat je je kunt inleven in bewoners en cliënten. Dat je betrokken en enthousiast bent en samen met collega’s de aandacht biedt die je zelf zou willen ontvangen. Iedere vrijwillige collega start met een kennismakingsgesprek met de coördinator vrijwillige collega’s. Je krijgt uitleg over de werkzaamheden en een rondleiding op de afdeling. De eerste 4 weken loop je mee en krijg je begeleiding van een (vrijwillige) collega. Als alles goed is verlopen, bieden we je een samenwerkingsovereenkomst aan en kun je aan de slag als vrijwillige collega. Bij aanvang vragen we je om Verklaring Omtrent Gedrag; de VOG wordt door ons vergoed. De gemeente Altena zorgt ervoor dat alle vrijwillige collega’s WA verzekerd zijn.

Vragen of aanmelden als vrijwillige collega?

Ben je enthousiast geworden en wil je je aanmelden als vrijwillige collega? Of wil je eerst nog wat meer informatie? Neem contact op via onderstaande button en dan helpen wij je graag verder! Je kunt ook direct contact opnemen met onze coördinator vrijwillige collega’s. Je kunt mailen naar: b.noorloos@maaswaarden.nl of bellen naar: 0416 698 400.