Maaswaarden sluit zich aan bij het nationale initiatief “Ontregel de Zorg”.

Maaswaarden sluit zich aan bij het nationale initiatief “Ontregel de Zorg”. Dit initiatief, gericht op het verbeteren van werkplezier door het verminderen van onnodige regels, heeft tot doel meer tijd vrij te maken voor essentiële taken in de zorg. Waarin de focus ligt op het verminderen van regeldruk en een betere balans tussen werklast en werkplezier te creëren voor de zorgmedewerkers. ‘’Minder administratie en regels in de zorg en zo meer tijd voor bewoners’’. Dat is het doel waar Maaswaarden zichzelf heeft gesteld.

Een belangrijke eerste stap is gezet. Diverse collega’s hebben inmiddels deelgenomen aan de cursus tot Ontregelaar, wat inhoudt dat zij met de zorgteams de zorg in de breedste zin van het woord goed onder loep gaan nemen, waarbij de focus ligt op het identificeren en verminderen van overbodige regelgeving.

Met deze stap zet Maaswaarden zich in voor een meer plezier op het werk, waarbij de focus ligt op het bieden van hoogwaardige zorg aan haar cliënten en het ondersteunen van het welzijn van de zorgmedewerkers.

 

 

terug naar nieuws

Deel pagina op

Gerelateerd

Nieuws

Maaswaarden ouderenzorg wint CZ Zorgprijs

Hoera! Op locatie Wijkestein hebben ze de CZ Verwenzorgprijs gewonnen. Onze lieve bewoners worden binnenkort getrakteerd op een leuke activiteit.…
Moreel café Maaswaarden ouderenzorg
Nieuws

Moreel café groot succes!

Op woensdag 25 januari heeft het eerste moreel café plaatsgevonden over het opendeuren beleid van Maaswaarden ouderenzorg. Er zijn zowel…