Samen maken we het verschil

 • maaswaarden zorgplein
 • maaswaarden zorgplein
 • maaswaarden zorgplein
 • maaswaarden zorgplein
 • maaswaarden zorgplein

Bij Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein, Azaleastraat 26 te Wijk en Aalburg, zijn de volgende exposities te zien.

Op de begane grond vanaf heden tot 31 augustus 2019:
Exposeert Jetty van Andel-Jaspers (73) uit Arkel. Jetty is een aantal jaren geleden begonnen met schilderen bij Gerrie van Kralingen in Arkel en werkte voornamelijk met acrylverf op papier maar ook op doek. Toen Gerrie stopte met lesgeven is Jetty gaan schilderen bij Stichting Toon o.l.v. Peter Lennartz en heeft hier veel geschilderd met olieverf op doek, voornamelijk naar foto’s die ik zij zelf meenam. Na een aantal jaren wilde ze graag meer weten over de achtergronden van het werken met olieverf en het gebruik van diverse materialen. Hiervoor heeft zij 2 jaar een oriëntatie cursus gevolgd bij de Kunstacademie IKO, Hoogstraten in België. Na afronding van deze 2 jaar is ze gestart met de 5- jarige opleiding Schilderkunst eveneens bij de IKO in Hoogstraten en heeft ze deze opleiding in 2018 met goed gevolg afgerond. Ze schildert met olieverf en heeft een brede interesse, dat zie je terug in haar schilderijen. Er hangen o.a. bloemen, landschappen en interieurs.

Op de 1ste etage vanaf heden tot 31 augustus 2019:
Exposeert Riet Scherff haar schilderijen. Riet is in 2016 afgestudeerd aan de academie voor schone kunsten te Arendonk. Zij heeft hier 7 jaar de schilderopleiding gevolgd en 1 jaar de tekenopleiding. Hiervoor heeft ze jarenlang model getekend en enkele andere cursussen gevolgd bij de Stichting Kunstzinnige Vorming in het land van Heusden en Altena. Riet schildert heel graag portretten en mensen onder bepaalde omstandigheden, waarbij de toeschouwer zijn eigen verhaal erbij kan verzinnen. Het licht, zonlicht of kunstlicht speelt een grote rol bij de afgebeelde mensen, stillevens of landschappen. De landschappen krijgen hierdoor een bepaalde sfeer, waarbij ook hierbij weer van alles te bedenken is.

In het atrium van Wijkestein staat een vitrinekast. Hierin is ook tweemaandelijks een verzameling te zien.
Vanaf heden tot 31 augustus is er in de vitrinekast een verzameling miniatuur treintjes te zien van Arie de Ruiter. U kunt deze expositie dagelijks komen bekijken van 09.00 tot 20.00 uur. Wilt u meer informatie, gratis exposeren of uw eigen verzameling tentoonstellen bij Zorgplein Maaswaarden? Neem dan contact op met Bert Noorloos. Dit kan telefonisch: 0416-698400 of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In de zomermaanden zijn er overal evenementen en markten, zo ook weer bij Zorgplein Maaswaarden. Op woensdag 7 augustus bent u welkom tussen 14.00 en 16.00 uur op onze gezellige zomermarkt in het atrium van Wijkestein, Azaleastraat 26 in Wijk en Aalburg. Diverse middenstanders en anderen zullen hun producten te koop aan bieden. Denk aan leuke cadeautjes, kaarten, snoep, lekkers voor bij de koffie, boeken enz. Kortom voor ieder wat wils. Ons gezellige restaurant is open en bezoekers kunnen zichzelf trakteren op koffie met gebak.

Wees van harte welkom!

logo markt1

 

 

fancyfair

Op woensdag 21 augustus wordt de jaarlijkse fancy fair weer georganiseerd op locatie de Notenhoff in Andel. U bent van harte welkom van 14.30 tot 19.30 uur. Er is weer heel veel te doen. U kunt genieten van een hapje en een drankje maar u kunt ook meedoen met het rad van avontuur en hele mooie prijzen winnen.

Hier een greep uit onze activiteiten:

 • Verkoop van handwerk- en cadeauartikelen.
 • Verkoop van kaarten.
 • Boodschappenspel.
 • Tweedehands boekenkraam.
 • Verkoop van diverse snacks zoals friet, frikandel en kroket.
 • Verkoop van cake, chocolade, kruidkoek, koffie, thee, ijs, enz.
 • Brievenkraam.
 • Rolbakspel.
 • Verkoop van bloemen en fruit.
 • Rad van avontuur (plaatsnamenspel).

De opbrengst van de fancy fair is bestemd voor aanschaf van een rolstoelfiets voor de bewoners van de Notenhoff.

We zien u graag op 21 augustus van 14.30-19.30 in de Notenhoff in Andel.

Subcategorieën