Samen maken we het verschil

  • maaswaarden zorgplein
  • maaswaarden zorgplein
  • maaswaarden zorgplein
  • maaswaarden zorgplein
  • maaswaarden zorgplein

Op donderdag 6 juni van 18.30 tot 20.30 uur wordt er weer een tweedehands boekenverkoop georganiseerd door Zorgplein Maaswaarden. De verkoop vindt plaats op de eerste etage bij Jac. van Bergeijk Mode & Wonen aan de Grote Kerkstraat 18 in Wijk en Aalburg. Er staan weer duizenden boeken te wachten op een nieuwe eigenaar.  Op elk gebied is er wel iets te vinden, oorlogs, streek, kook, christelijk, natuur, creatief, romans, thrillers enz. Iedereen gaat hier wel met iets de deur uit. Vrijwilligers Dirk en Nel Bouman ontmoeten u graag. Op woensdag 12 juni staat er nog een verkoping gepland van 13.30 tot 15.30 uur.

Voor meer informatie kunt u bellen met Bert Noorloos 0416-698400 of mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

AB1


Bij Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein, Azaleastraat 26 te Wijk en Aalburg, zijn de volgende exposities te zien.

Op de begane grond vanaf heden tot 5 juli 2019:
Exposeert Riet Scherff haar schilderijen. Riet is in 2016 afgestudeerd aan de academie voor schone kunsten te Arendonk. Zij heeft hier 7 jaar de schilderopleiding gevolgd en 1 jaar de tekenopleiding. Hiervoor heeft ze jarenlang model getekend en enkele andere cursussen gevolgd bij de Stichting Kunstzinnige Vorming in het land van Heusden en Altena. Riet schildert heel graag portretten en mensen onder bepaalde omstandigheden, waarbij de toeschouwer zijn eigen verhaal erbij kan verzinnen. Het licht, zonlicht of kunstlicht speelt een grote rol bij de afgebeelde mensen, stillevens of landschappen. De landschappen krijgen hierdoor een bepaalde sfeer, waarbij ook hierbij weer van alles te bedenken is.

Op de 1ste etage vanaf heden tot 5 juli 2019:
Exposeren Irene Damminga en Marcel Vaandrager met fotogedichten.
Irene is geboren en getogen in Werkendam en woont langs de Merwede, de rivier die elke dag haar een prachtig uitzicht geeft en tevens een van haar inspiratiebronnen is. Haar vakopleiding heeft ze bij De School voor Fotografie in Breda gevolgd.  Samen met dichter Marcel Vaandrager heeft ze een fotogedichten-verjaardagskalender uitgegeven en in de regio hangen grote fotogedichten van hen. Met regelmaat zijn haar foto’s op exposities te zien en worden ze  in de media gepubliceerd. Ook valt haar werk weleens in de prijzen. Naast fotograferen ontwerpt Irene ook nog boekcovers, posters, logo’s en ander grafisch werk.
Neem ook eens een kijkje op www.dammingafotografie.nl.

Marcel was jaren Dorpsdichter van de vijf dorpen van Werkendam en hij is  oprichter van het Nederlands Dichters Podium. Daarnaast organiseert hij evenementen op het gebied van kunst en cultuur. Hij heeft meerdere prijzen op zijn naam staan. Marcel schrijft columns en is uitgever van dichtbundels en kunstboeken. Marcel geeft met regelmaat voordrachten en gastlessen aan het basisonderwijs en examenklassen van het voortgezet onderwijs. Samen met 2 geweldige muzikanten vormt hij het theatertrio “de Troubabrours”. Zij treden met wisselende programma’s op ‘Voor een aandachtig publiek’ in zalen en theaters.  Een aantal gedichten van hem zijn in de openbare buitenruimte te lezen, veelal afgedrukt op een passende achtergrond van fotografe Irene Damminga. Op de site www.marcelvaandrager.nl  kun je verder kennismaken met Marcel.

In het atrium van Wijkestein staat een vitrinekast. Hierin is ook iedere twee maanden een nieuwe verzameling te zien.
Vanaf heden tot 5 juli is er in de vitrinekast een verzameling over Florence Nightingale in playmobiel te zien van Rianne Walraven. U kunt deze expositie dagelijks komen bekijken van 09.00 tot 20.00 uur.

Wilt u meer informatie, gratis exposeren of uw eigen verzameling tentoonstellen bij Zorgplein Maaswaarden? Neem dan contact op met Bert Noorloos. Dit kan telefonisch: 0416-698400 of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

                                                                   

Op zaterdag 15 juni is er van 10.00 tot 18.00 uur jaarmarkt in Wijk en Aalburg. Die dag is er van alles te doen en vooral te koop. Net als voorgaande jaren is locatie Wijkestein opgenomen in de route van de markt. Dit jaar is er gekozen om het rommelmarkt-gedeelte richting Wijkestein te plaatsen. Zorgplein Maaswaarden heeft zelf zo’n 8 kramen helemaal vol met tweedehands boeken. In totaal zo’n 32 meter. Boekenliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen want alle boeken zijn op deze dag vijftig eurocent per boek. Naast het enorme assortiment aan tweedehands boeken worden er ook al loten verkocht voor de grote verloting waarvan de trekking plaats vindt op vrijdagavond 4 oktober tijdens de draaiavond. Uiteraard is er ook informatie te verkrijgen over Zorgplein Maaswaarden zelf. Op het gezellige terras bent u welkom voor een hapje en drankje. Speciaal op deze dag worden er broodjes hamburger en saté verkocht en is er koffie met een heerlijk aardbeienvlaaitje in de aanbieding Ook zullen we gedurende de dag wat rondes, met leuke prijzen, aan ons plaatsnamen-rad gaan draaien.

Graag tot 15 juni op de jaarmarkt.

Afbeeldingsresultaat voor kraam illustratie markt

Dinsdagmiddag 2 april heeft Anna Yilmaz, winnares van Heel holland bakt 2018, een workshop ‘koekjes bakken’ gegeven in activiteitencentrum de Brug op locatie Wijkestein. Een flink aantal enthousiaste bewoners nam deel aan deze workshop. De instructies van Anna werden goed opgevolgd. Dit resulteerde in bakplaten vol overheerlijke koekjes. De bewoners vonden het een hele leuke en gezellige middag. Zij hopen Anna nog eens terug te zien voor een volgende workshop.

55618271 1845424612229791 8760039060975648768 n