Feestelijke heropening zorglocaties Maaswaarden in Nieuwendijk en Werkendam

Zorgorganisatie Maaswaarden heeft afgelopen week met trots de heropening van de voormalige locaties van Altenastaete in Nieuwendijk en Werkendam gevierd. De locaties hebben nieuwe namen gekregen: de locatie in Nieuwendijk heet nu De Griend, en de locatie in Werkendam is omgedoopt tot De Binnenhaven.

De nieuwe namen zijn zorgvuldig gekozen door de bewoners en zorgmedewerkers, en weerspiegelen de identiteit en geschiedenis van de locaties. De locatie in Nieuwendijk, gelegen aan de Griendstraat, is vernoemd naar het woord ‘griend’, dat verwijst naar een vochtig stuk land, passend bij de omgeving. De naam De Binnenhaven voor de locatie in Werkendam eert de maritieme traditie van het dorp, waar veel bewoners een achtergrond in de scheepsbouw of havenarbeid hebben.

Feestelijke heropening
Afgelopen woensdag werd de locatie in Nieuwendijk feestelijk heropend, gevolgd door de locatie in Werkendam op vrijdag. In Nieuwendijk konden bezoekers genieten van een minimarkt en muzikaal entertainment verzorgd door het mannenkoor Onderling Genoegen. Een bijzonder hoogtepunt was het bezoek van kinderdagverblijf HOPPAS, dat samen met de bewoners een creatieve ochtend beleefde.

Op vrijdag in Werkendam werden de bewoners verrast met een kleurrijke tentoonstelling, gemaakt door leerlingen van groep 5/6 van basisschool Het Kompas. De leerlingen kwamen persoonlijk hun kunstwerken ophangen. Kinderdagverblijf BuitenSpel overhandigde daarnaast een prachtig werk aan de bewoners. Na het bezoek van de kinderen konden bewoners en bezoekers snuffelen op de minimarkt en genieten van muziek van Accordeonvereniging Altena Musica. Het slotwoord werd gehouden door De Historische Vereniging Werkendam en De Werken waarna de officiële nieuwe naam werd onthult.

Tijdens beide dagen waren alle geïnteresseerden welkom om een kijkje te nemen en te genieten van een hapje en een drankje.

Overname
Met de overname door Maaswaarden maken beide zorglocaties een frisse start. Maaswaarden levert op beide locaties zorg op basis van VPT (Volledig Pakket Thuis). Naast de overname van alle zorg- en welzijnsactiviteiten zijn ook alle zorgmedewerkers mee overgenomen.

terug naar nieuws

Deel pagina op

Gerelateerd

Nieuws

Maaswaarden ouderenzorg organiseert moreel-café

Dementie: een ziektebeeld waar een ieder van ons wel mee te maken heeft (gehad). Eén van de gevolgen van dementie…
Nieuws

Deel woonzorgcentrum Wijk en Aalburg ontruimd door brand

Deze morgen werden de bewoners van Maaswaarden ouderen, locatie Wijkestein, opgeschrikt door een brandmelding waarop verschillende brandweercorpsen uitrukten. De melding…