Meer tijd voor zorg: papieren zorgovereenkomst afgeschaft

Maaswaarden zoekt al een tijdje naar mogelijkheden om de administratieve lasten voor zorgmedewerkers en u zoveel mogelijk te beperken. In dat kader stappen we vanaf 2 oktober af van de schriftelijke zorgovereenkomst die we in het verleden verplicht stelden. Hiervoor in de plaats zijn we gaan werken met een welkomstbrief waarin we verwijzen naar onze algemene voorwaarden.

Er is dus geen schriftelijke handtekening meer nodig. Dit bespaart de cliënten, onze zorgmedewerkers en administratie veel tijd.

Zorgverzekeraars en zorgkantoren stellen een handtekening onder een zorgovereenkomst niet verplicht. Landelijke organisaties zoals ActiZ, waarbij Maaswaarden ouderenzorg bij aangesloten is onderschrijft dat deze aanpak passend kan zijn.

Cliëntservice Maaswaarden ouderenzorg: “In het kader van de administratieve lastenverlichting zetten we hiermee een goede stap voorwaarts.”

terug naar nieuws

Deel pagina op

Gerelateerd

Nieuws

Hutsspot is weer geopend

Welkom terug! Vanaf 26 februari is Hutsspot weer geopend van 08.00 tot 20.00 uur.
Nieuws

Overlijden voorzitter Cliëntenraad Maaswaarden ouderenzorg

Maaswaarden ouderenzorg heeft met droefheid kennisgenomen van het overlijden van Wim Metz voorzitter Cliëntenraad Maaswaarden ouderenzorg. We hebben Wim gekend…