Meer tijd voor zorg: papieren zorgovereenkomst afgeschaft

Maaswaarden zoekt al een tijdje naar mogelijkheden om de administratieve lasten voor zorgmedewerkers en u zoveel mogelijk te beperken. In dat kader stappen we vanaf 2 oktober af van de schriftelijke zorgovereenkomst die we in het verleden verplicht stelden. Hiervoor in de plaats zijn we gaan werken met een welkomstbrief waarin we verwijzen naar onze algemene voorwaarden.

Er is dus geen schriftelijke handtekening meer nodig. Dit bespaart de cliënten, onze zorgmedewerkers en administratie veel tijd.

Zorgverzekeraars en zorgkantoren stellen een handtekening onder een zorgovereenkomst niet verplicht. Landelijke organisaties zoals ActiZ, waarbij Maaswaarden ouderenzorg bij aangesloten is onderschrijft dat deze aanpak passend kan zijn.

Cliëntservice Maaswaarden ouderenzorg: “In het kader van de administratieve lastenverlichting zetten we hiermee een goede stap voorwaarts.”

terug naar nieuws

Deel pagina op

Gerelateerd

Nieuws

Dag van de vrijwilliger

Dinsdag 21 november was het eindelijk zover! Na 2 corona jaren mochten wij onze vrijwillige collega’s weer publiekelijk in het…
Geen categorie

Oogdruppelen kunt u makkelijk zelf!

Medicijnen, zoals oogdruppels, krijgt u via de apotheek. Vaak komt er een zorgmedewerker uit de wijkverpleging bij u om uw…