Opname verpleeghuis alleen nog mogelijk vanaf VV5

Ouderen die zorg of ondersteuning nodig hebben, blijven steeds vaker thuis wonen met behulp van naasten en zorgprofessionals. Wanneer dit niet meer mogelijk is, is verhuizen naar een woonzorglocatie de volgende stap.

We willen binnen onze woonzorglocaties kwetsbare ouderen die dit echt nodig hebben graag de noodzakelijke zorg blijven bieden. Niet alleen nu maar ook in de toekomst. Hiervoor is voor Maaswaarden vanaf 1 januari 2024 een indicatie zorgprofiel VV5 of hoger nodig.

𝗪𝗮𝗮𝗿𝗼𝗺?
In Nederland hebben we te maken met een sterke groei van het aantal ouderen. Tegelijk wordt het aantal medewerkers dat zorg kan leveren schaarser. Dit vraagt van Maaswaarden de zorg anders te organiseren.

Concreet betekent dit dat we bij nieuwe cliënten die naar één van onze locaties willen verhuizen, kijken naar de urgentie en noodzaak.
Voor verhuizing naar een woonzorglocatie is daarom een indicatie VV5of hoger nodig. Dit geldt ook voor cliënten die al op de wachtlijst staan.

𝗩𝗲𝗿𝗮𝗻𝘁𝘄𝗼𝗼𝗿𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗵𝗲𝗶𝗱
Maaswaarden heeft een verantwoordelijkheid in het bepalen of thuis blijven wonen wel of niet verantwoord is. Voor mensen met VV4 indicatie bespreken we samen met de cliënt en hun naasten hoe we hen kunnen ondersteunen zelfstandig thuis te blijven wonen. Bijvoorbeeld door de inzet van wijkverpleging, dagbesteding, (extra) ondersteuning van naasten en de inzet van hulpmiddelen.
Als de zorg en/of ondersteuning thuis niet meer verantwoord is, bespreken we de mogelijkheid om de indicatie te kunnen verhogen om te kunnen verhuizen naar een woonzorglocatie.

𝗪𝗮𝗮𝗿 𝘄𝗲𝗹 𝘁𝗲𝗿𝗲𝗰𝗵𝘁?
Voor cliënten met een VV4 indicatie die al binnen een woonzorglocatie wonen, verandert er niets. Het is met een VV4 indicatie wel mogelijk om op bepaalde locaties zorg te ontvangen op basis van het volledig pakket thuis (VPT). Binnen Maaswaarden is dit mogelijk op locatie Nieuwendijk, locatie Werkendam en in de aanleunwoningen van locatie Wijkestein.

terug naar nieuws

Deel pagina op

Gerelateerd

Nieuws

Webinar Lefgozer traject

Dinsdag 12 juli waren Lefgozers Michiel (JorisZorg) en Tamara (Maaswaarden ouderenzorg) te gast bij een studio WBNRS. Zij vertelde over…
Nieuws

Maaswaarden ouderenzorg reikt waardecheque uit aan Stichting Barát

Maaswaarden ouderenzorg heeft maandag 24 april een waardecheque ter waarde van 640,- uitgereikt aan stichting Barát, een werkgroep van enthousiaste…