Samen maken we het verschil

  • maaswaarden zorgplein
  • maaswaarden zorgplein
  • maaswaarden zorgplein
  • maaswaarden zorgplein
  • maaswaarden zorgplein

Bij Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein, Azaleastraat 26 te Wijk en Aalburg, zijn de volgende exposities te zien.

Op de begane grond vanaf heden tot 31 oktober 2019
Exposeert Francy de Jong (1964) uit Almkerk, pastelkrijt tekeningen, mixed media schilderijen (foto’s/acryl/natuurmateriaal) en gedichten. Francy is al van jongs af aan geïnteresseerd geweest in tekenen en kunst. Ze heeft opleidingen gevolgd bij de Gooische Academie voor Beeldende Kunsten in Laren en de Kleine Tiki in Breda en heeft ze zich met zelfstudie verder ontwikkeld. Sinds 2009 is ze actief geworden in de poëzie. Ze heeft meegewerkt aan kunstroutes, exposities en poëzie-activiteiten. Francy werkt met diverse materialen en kunstvormen en heeft haar eigen stijl ontwikkeld. Inspiratie haalt ze uit het leven, beweging, innerlijke stilte en het creëren van verbindingen. Ze vindt het boeiend om verschillende kunstvormen met elkaar te combineren, waardoor ze elkaar kunnen versterken en verrijken. Met haar kunst-impressies wil ze mensen raken, inspireren, bewust maken en in beweging brengen. Ze ziet kunst als heel-wording, de verbinding tussen het zichtbare en onzichtbare. 

Op de 1ste etage vanaf heden tot 31 oktober 2019:
Exposeert Jetty van Andel-Jaspers (73) uit Arkel. Jetty is een aantal jaren geleden begonnen met schilderen bij Gerrie van Kralingen in Arkel en werkte voornamelijk met acrylverf op papier maar ook op doek. Toen Gerrie stopte met lesgeven is Jetty gaan schilderen bij Stichting Toon o.l.v. Peter Lennartz en heeft hier veel geschilderd met olieverf op doek, voornamelijk naar foto’s die ik zij zelf meenam. Na een aantal jaren wilde ze graag meer weten over de achtergronden van het werken met olieverf en het gebruik van diverse materialen. Hiervoor heeft zij 2 jaar een oriëntatie cursus gevolgd bij de Kunstacademie IKO, Hoogstraten in België. Na afronding van deze 2 jaar is ze gestart met de 5- jarige opleiding Schilderkunst eveneens bij de IKO in Hoogstraten en heeft ze deze opleiding in 2018 met goed gevolg afgerond. Ze schildert met olieverf en heeft een brede interesse, dat zie je terug in haar schilderijen. Er hangen o.a. bloemen, landschappen en interieurs.

In het atrium van Wijkestein staat een vitrinekast. Hierin is ook tweemaandelijks een verzameling te zien. Vanaf heden tot 31 oktober is er in de vitrinekast een verzameling schoenmakers spullen te zien van Ton Damen uit Hank. U kunt deze expositie dagelijks komen bekijken van 09.00 tot 20.00 uur. Wilt u meer informatie, gratis exposeren of uw eigen verzameling tentoonstellen bij Zorgplein Maaswaarden? Neem dan contact op met Bert Noorloos. Dit kan telefonisch: 0416-698400 of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


Op woensdag 18 september is er nog een extra tweedehands boeken van Zorgplein Maaswaarden, op de eerste etage bij van Jac. van Bergeijk Mode & Wonen aan de Grote Kerkstraat 18 in Wijk en Aalburg. De lege plaatsen zijn inmiddels weer aangevuld met nieuwe boeken. Iedereen is welkom tussen 13.30 en 15.30 uur. Heeft u nog boeken over en doet u daar niets meer mee, dan kunnen ze worden ingeleverd bij de receptie van Wijkestein aan de Azaleastraat 26 te Wijk en Aalburg. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bert Noorloos 0416-698400 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

AB1

Woensdag 21 augustus werd in Andel op de De Notenhoff de jaarlijkse fancy fair gehouden. De fancy fair vond zowel binnen in het gebouw als in de binnentuin plaats. De bezoekers konden hier van alles kopen zoals cadeauartikelen, bloemen, fruit, tweedehandsboeken en handwerkspullen. Ook kon er gespeeld worden op een rolbak en ingeschreven worden voor een boodschappenmand. Ook het rad van avontuur, met het bekende plaatsnamenspel, ontbrak niet en voor de inwendige mens waren er onder andere friet, slaatjes en appelflappen.  Om 19.30 uur was de fancy fair afgelopen en werd alles weer opgeruimd. Er was een hele mooie opbrengst van ruim €1400,- . Een mooi bedrag wat ten goede komt aan een rolstoelfiets voor de bewoners. Iedereen die, op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd, hartelijk bedankt!

20190821 145532a min

Donderdag 26 september is er weer een bijeenkomst van het Ontmoetingscentrum “de Hoofdzaak” voor mensen met Dementie en Niet- Aangeboren Hersenletsel (NAH) en hun naasten. “De Hoofdzaak” is een laagdrempelige gelegenheid voor mensen met Dementie en NAH om elkaar te ontmoeten en als men wil activiteiten te ondernemen. Ook naaste familieleden of andere geïnteresseerden zijn welkom. Voor mantelzorgers kan het fijn zijn met lotgenoten te praten, men maakt tenslotte hetzelfde proces door. Ook is er elke keer een deskundige aanwezig om gericht informatie aan te vragen of de eigen situatie te bespreken. Zonder aanmelding kan men binnenlopen en het is gratis.    

“De Hoofdzaak” wordt georganiseerd door Zorgplein Maaswaarden, Thebe, Buurtzorg en Stichting Welzijn Pro Seniore en ondersteund door de Gemeente Altena en is iedere laatste donderdag van de maand geopend van 15:00 tot 17:00 uur bij Zorgplein Maaswaarden, Locatie Wijkestein, Azaleastraat 26, Wijk en Aalburg.

Tot slot is er ook altijd de mogelijkheid om, tegen betaling, gebruik te maken van een heerlijke maaltijd in restaurant de Waard.

Alle data voor 2019 op een rijtje: 31 oktober, 28 november en 27 december.

senioren

Zorgplein Maaswaarden levert al vele jaren zorg bij mensen thuis. Dit wordt gedaan door twee enthousiaste teams in Wijk en Aalburg en Andel. De medewerkers van de thuiszorg rijden vanaf half augustus in Maaswaarden auto's door het land van Heusden en Altena. Naast het gebruik door de thuiszorgteams, zullen de auto’s ook gebruikt worden door andere medewerkers van de organisatie als zij voor hun werk moeten reizen. De auto’s moeten bijdragen aan een grotere naamsbekendheid in de regio en ook uitnodigend werken voor de werving van nieuw personeel in de zorg. Hier is nog steeds een groot te kort aan.

Op 20 augustus 2019 was het heugelijke feit dan zover en werden de auto’s door Martin Mouthaan, beheer autopark, in ontvangst genomen van Riemersma Leasing uit ’s-Hertogenbosch. Vijf auto’s zullen vanuit Wijk en Aalburg ingezet worden en drie auto’s vanuit Andel. De auto’s met de opvallende Maaswaardenkleuren sieren vanaf dat moment de regio en zijn hopelijk niet meer weg te denken uit het mooie landschap van het land van Heusden en Altena.

20190820 151701 min

Subcategorieën