Samen maken we het verschil

  • maaswaarden zorgplein
  • maaswaarden zorgplein
  • maaswaarden zorgplein
  • maaswaarden zorgplein
  • maaswaarden zorgplein

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni vindt voor de tweede keer de SamenLoop voor Hoop in Altena plaats op het terrein bij de “Jager” in Giessen-Rijswijk. Vanuit Zorgplein Maaswaarden zullen er ook 2 teams aan deelnemen.

De SamenLoop is een 24 uurs wandelestafette waarmee geld opgehaald wordt voor kankeronderzoek. De 24 uur staan symbool voor de strijd die een kankerpatient voortdurend moet leveren. Teamgenoten wisselen elkaar in deze tijd af, zodat er steeds iemand van het team aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. Het evenement wordt volledig georganiseerd door vrijwilligers. Tijdens de SamenLoop steunen we elkaar, staan we stil bij kanker en vieren we vooral het leven. De openheid, saamhorigheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat.

Op onze beide locaties zijn producten te koop waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de SamenLoop voor Hoop.

Wat gebeurt er tijdens een SamenLoop voor hoop?

samenloopinfographic


Op woensdag 17 juli van 14.00 tot 16.30 uur wordt er een extra zomer boekenverkoop georganiseerd door Zorgplein Maaswaarden. Er staan weer duizenden boeken te wachten om aan een nieuwe eigenaar te worden verkocht. De zomerverkoop is ook een mooie gelegenheid voor alle vakantiegangers die in de buurt op campings verblijven om gezellig een paart uurtjes te komen snuffelen tussen de vele boeken en vakantieleesvoer opdoen!

De verkoop vindt plaats op de eerste etage bij van Bergeijk Mode & Wonen, Grote Kerkstraat 18 in Wijk en Aalburg. Op alle gebied is er wel iets te vinden, oorlog, streek, kook, christelijk, natuur, creatief, roman, thriller enz. Iedereen gaat hier wel met iets de deur uit.

Voor meer informatie kunt u bellen met Bert Noorloos 0416-698400.

AB1

Bij Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein, Azaleastraat 26 te Wijk en Aalburg, zijn de volgende exposities te zien.

Op de begane grond vanaf heden tot 5 juli 2019:
Exposeert Riet Scherff haar schilderijen. Riet is in 2016 afgestudeerd aan de academie voor schone kunsten te Arendonk. Zij heeft hier 7 jaar de schilderopleiding gevolgd en 1 jaar de tekenopleiding. Hiervoor heeft ze jarenlang model getekend en enkele andere cursussen gevolgd bij de Stichting Kunstzinnige Vorming in het land van Heusden en Altena. Riet schildert heel graag portretten en mensen onder bepaalde omstandigheden, waarbij de toeschouwer zijn eigen verhaal erbij kan verzinnen. Het licht, zonlicht of kunstlicht speelt een grote rol bij de afgebeelde mensen, stillevens of landschappen. De landschappen krijgen hierdoor een bepaalde sfeer, waarbij ook hierbij weer van alles te bedenken is.

Op de 1ste etage vanaf heden tot 5 juli 2019:
Exposeren Irene Damminga en Marcel Vaandrager met fotogedichten.
Irene is geboren en getogen in Werkendam en woont langs de Merwede, de rivier die elke dag haar een prachtig uitzicht geeft en tevens een van haar inspiratiebronnen is. Haar vakopleiding heeft ze bij De School voor Fotografie in Breda gevolgd.  Samen met dichter Marcel Vaandrager heeft ze een fotogedichten-verjaardagskalender uitgegeven en in de regio hangen grote fotogedichten van hen. Met regelmaat zijn haar foto’s op exposities te zien en worden ze  in de media gepubliceerd. Ook valt haar werk weleens in de prijzen. Naast fotograferen ontwerpt Irene ook nog boekcovers, posters, logo’s en ander grafisch werk.
Neem ook eens een kijkje op www.dammingafotografie.nl.

Marcel was jaren Dorpsdichter van de vijf dorpen van Werkendam en hij is  oprichter van het Nederlands Dichters Podium. Daarnaast organiseert hij evenementen op het gebied van kunst en cultuur. Hij heeft meerdere prijzen op zijn naam staan. Marcel schrijft columns en is uitgever van dichtbundels en kunstboeken. Marcel geeft met regelmaat voordrachten en gastlessen aan het basisonderwijs en examenklassen van het voortgezet onderwijs. Samen met 2 geweldige muzikanten vormt hij het theatertrio “de Troubabrours”. Zij treden met wisselende programma’s op ‘Voor een aandachtig publiek’ in zalen en theaters.  Een aantal gedichten van hem zijn in de openbare buitenruimte te lezen, veelal afgedrukt op een passende achtergrond van fotografe Irene Damminga. Op de site www.marcelvaandrager.nl  kun je verder kennismaken met Marcel.

In het atrium van Wijkestein staat een vitrinekast. Hierin is ook iedere twee maanden een nieuwe verzameling te zien.
Vanaf heden tot 5 juli is er in de vitrinekast een verzameling over Florence Nightingale in playmobiel te zien van Rianne Walraven. U kunt deze expositie dagelijks komen bekijken van 09.00 tot 20.00 uur.

Wilt u meer informatie, gratis exposeren of uw eigen verzameling tentoonstellen bij Zorgplein Maaswaarden? Neem dan contact op met Bert Noorloos. Dit kan telefonisch: 0416-698400 of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

                                                                   

Woensdag 27 juni is er weer een bijeenkomst van het Ontmoetingscentrum “de Hoofdzaak” voor mensen met Dementie en Niet- Aangeboren Hersenletsel (NAH) en hun naasten. “De Hoofdzaak” is een laagdrempelige gelegenheid voor mensen met Dementie en NAH om elkaar te ontmoeten en als men wil activiteiten te ondernemen. Ook naaste familieleden of andere geïnteresseerden zijn welkom. Voor mantelzorgers kan het fijn zijn met lotgenoten te praten, men maakt tenslotte hetzelfde proces door. Er is een deskundige aanwezig waaraan u vragen kunt stellen. Vooraf aanmelden is niet nodig en aan deze bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden.      

“De Hoofdzaak” wordt georganiseerd door Zorgplein Maaswaarden, Thebe, Buurtzorg en Stichting Welzijn Pro Seniore en ondersteund door de Gemeente Altena. Het ontmoetingscentrum is iedere laatste donderdag van de maand geopend van 15:00 tot 17:00 uur bij Zorgplein Maaswaarden, Locatie Wijkestein, Azaleastraat 26, Wijk en Aalburg.

Tot slot is er ook altijd de mogelijkheid om, tegen betaling, gebruik te maken van een heerlijke maaltijd in restaurant de Waard.

Alle data voor 2019 op een rijtje: 25 juli, 29 augustus, 26 september, 31 oktober, 28 november en 27 december.

senioren

Dinsdagmiddag 2 april heeft Anna Yilmaz, winnares van Heel holland bakt 2018, een workshop ‘koekjes bakken’ gegeven in activiteitencentrum de Brug op locatie Wijkestein. Een flink aantal enthousiaste bewoners nam deel aan deze workshop. De instructies van Anna werden goed opgevolgd. Dit resulteerde in bakplaten vol overheerlijke koekjes. De bewoners vonden het een hele leuke en gezellige middag. Zij hopen Anna nog eens terug te zien voor een volgende workshop.

55618271 1845424612229791 8760039060975648768 n