Medewerkers

Liselotte van Bokhoven vertelt:

“De betrokkenheid van Maaswaarden brengt mij altijd een glimlach op mijn mond”

Sinds twee jaar woon ik in Wijk en Aalburg. Ik heb hiervoor dertig jaar in Rotterdam gewoond. Maar de laatste tien jaar hoopte ik altijd dat als ik bestuurder kon worden bij een organisatie in de omgeving van Den Bosch, ik dan weer terug naar Brabant kon verhuizen. Voor mij is dit bekend terrein. Ik groeide op in Drunen en we kwamen geregeld in Altena. Zo kochten we altijd paling in Veen bijvoorbeeld. Deze omgeving voelt voor mij echt als thuiskomen.

Maar niet alleen de omgeving, ook de organisatie van Maaswaarden ouderenzorg geeft me een warm en fijn gevoel. Het is de betrokkenheid van de collega’s onderling, maar ook de betrokkenheid naar de bewoners en cliënten toe. Dat brengt bij mij wel altijd die glimlach hier op mijn mond. De mensen zetten hier allemaal hun beste beentje voor en vind ik echt heel mooi.

Wat ik vooral belangrijk vind, is dat ook al ben je oud, je nog steeds meetelt. Dat zie je terug in de zorgverlening van Maaswaarden. Tot het laatste moment moet je een betekenisvol bestaan kunnen hebben en wij moeten daar als zorgverleners in ondersteunen.        Een van de mooiste voorbeelden waaruit blijkt dat we onze zorg echt op de cliënt afstemmen, is het voorbeeld waarin een bewoner aangaf dat ze zo graag eens een bepaald gerecht wilde eten dat op de ouderwetse manier werd klaargemaakt. Naar aanleiding van die vraag hebben ze dat gedaan. Maar dat niet alleen: ze hebben nu ook op de afdeling ingevoerd dat ze eens per maand een lievelingsgerecht van een van de bewoners op de ouderwetse manier klaarmaken. Dat vind ik zorg met het hart. Je komt dan tegemoet aan individuele wensen, waar de hele groep van meeprofiteert.

Liselotte van Bokhoven

Bestuurder Maaswaarden ouderenzorg

terug naar verhalen

Deel pagina op

Gerelateerd

Bewoners
‘Het personeel is er voor je als je ze nodig hebt’
Mevrouw van der Windt
- Bewoner zorgappartementen Wijkestein
Medewerkers
“Ons doel is om het leven van de bewoner voort te zetten zoals hij of zij gewend was”
Anoeska van den Boogaard & Petra Lijftogt
- Afdelingscoördinator & Verzorgende IG, afdeling de Haven
Vrijwillige collega's
“Ik vind het fijn om bewoners rust en liefde in hun toch wel onrustige bestaan te kunnen geven"
Dikkie Bouman – Kraaij
- Vrijwilligster, afdeling de Zwaan
Medewerkers
“Als ik oudere mensen in de kappersstoel had, kwam het verzorgende in me naar boven”
Tamara van Tilborg
- Verzorgende IG, afdeling het Anker, somatiek